søndag 18. september 2011

Oppnøsting..

For litt siden kjøpte jeg en garnvidne og en nøstemaskin. Bestilte den fra USA og jeg betale rundt 500 kr med porto og toll og tull. Da kjøpte jeg også noen knapper,maskemarkører og omgangstellere:) I Norge hadde det kommet på rundt 900 kr for bare garnvinde og nøstemaskinen. Så jeg er ganskefornøyd med kjøpet :)

Her kan du se åssen det fungerer:
Nøstemaskinen er altså den til venstere og garnvinden er til høyere. Her er hespen med garn festet på garnvinden.
Jeg fester enden av garnet på nøstemaskinen, så er det bare å sveive i vei !
Å gjøre dette for hånd bruker jeg nesten en time på 600 meter garn. Nå er det gjort på 10 min :)

Før:

Etter:

På båndet rundt hespene er det et alltid nummeret på fargen og avfargingsnummer. Det er kjekt å ta vare på hvis man renger mer av samme fargen senere. Derfor klipper jeg det ut og setter papirbitern ned i hullet som blir i midten av nøsten :)

2 kommentarer:

 1. Jeg ble og eier av dette utstyr i sommer. Har bare brukt det en gang med kanskje ikke helt bra resultat. Ser dine fine nøste, jeg skal gjøre et nytt forsøk når jeg skal begynne på neste sjal. Har du en hel hespe på et nøste?
  Så merket jeg når jeg tok nøstet i bruk at det kanskje hadde vært lurt å bruk garnet fra utsiden og ikke innenfra som jeg gjorde. Ja, man lærer vel.http://pernillaifagervika.blogspot.com/2011/08/jeg-er-den-heldige-eier-av.html
  Nydelig bildeserie du har tatt av herlig garn.
  Ønsker deg en fortsatt fin søndagskveld.
  Pernilla

  SvarSlett
 2. Fristende, rett og slett! Dette står på min ønskeliste i år til jul, og jeg jobber hardt med å ikke gi etter før den tid ;) Lekre nøster!! Fortell oss gjerne hvor vi finner disse to skattene til en så billig penge :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...